קבלו את חמשת כללי הזהב לניצול יעיל של לינקדאין, בעזרתם תוכלו להפוך את הפרופיל שלכם למוקד משיכה למשרות המעניינות אתכם או לתחום שבו תמיד רציתם לעסוק.
1. בנו את הפרופיל האישי בצורה אופטימלית
קחו את הזמן, תחקרו והשקיעו בבניית פרופיל אישי מוצלח כי זה הרושם הראשוני עליכם וכבר אמר מי שאמר, אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני.
להלן מספר נקודות שינחו אתכם בהכנת פרופיל מנצח:
() פרופיל הלינקדאין שלכם זה סיפור הקריירה שלכם ולא קובץ קו”ח. במקום לכתוב רשימה יבשה של מקומות שבהם עבדתם, שימו משפט או שניים בכל מקום, ספרו מה עשיתם, הוסיפו קבצים במידה ויש לכם כאלו. תגרמו למי שקורא את הפרופיל שלכם להבין קצת מה עשיתם או עדיין עושים במקומות העבודה השונים.
() כנ”ל לגבי החלק ‘אודות’. השקיעו בכתיבת שלושת השורות הראשונות שיגרמו לאנשים לרצות לקרוא עוד. ספרו את הסיפור שלכם בגוף ראשון והניעו אנשים לפעולה – ז”א הניחו לפניהם את כל הפרטים המובילים ליצירת קשר עמכם ותכתבו משפט המעודד אותם לעשות זאת.
() שימו תמונת פרופיל ברזולוציה גבוהה כאשר הפנים תופסות כ 60% מהתמונה. שימו תמונה שמשדרת אדם שנעים לעבוד אתו (מותר ורצוי לחייך) ועם זאת לא מתפשר על מקצועיות.
() הימנעו מתמונות חתונה, טיולים, תמונה עם מישהו נוסף, תמונה ברזולוציה נמוכה, תמונה חתוכה או תמונה שנותנת את ההרגשה שאתם אנשים אומללים.
() שימו דגש על מילות מפתח תואמות לתחום שלכם וזאת על מנת שתעלו בחיפושים. את המילים תכתבו בכותרת, באודות ובהרחבה על המשרות.
() סמנו ב- ON את האופציה לתת לאנשי ונשות גיוס להבין שאתם מחפשים עבודה, תמצאו את זה תחת הכותרת Career Interest ותמלאו שם את יתר הפרטים שעשויים לעזור למגייסים להבין מה אתם מחפשים. תרגישו חופשי לפנות אליי לכל עזרה בעניין!
2. התחברו לאנשים הנכונים ותפתחו קשרים
() שלחו ותאשרו בקשות חברות מאנשים שנראים לכם רלוונטיים, תשלחו ברכת שלום או תודה על בקשת או אישור החברות.
() כנסו לפרופיל שלהם, הם רואים אתכם וכך אתם על הראדר. תוודאו שהם פעילים בלינקדאין ולא סתם אספני קשרים.
() אם אתם רוצים להיות אקטיביים תתחברו למגייסים או לאנשי טכנולוגיה ואחרי ברכת שלום ותודה תשאלו אם יש אצלם משרות בתחום שלכם, הודעה קצרה של כ- 5 שורות תעשה את העבודה.
תשלחו 100 כאלו ביום בשביל לראות תוצאות! כשאתם מתחברים לאדם שעוד לא פגשתם ואתם לא מכירים, אתם פותחים את עצמכם בפני עולם חדש של אפשרויות!
3. בקשו המלצות ואישור מיומנויות
() אל תתביישו ואל תהססו לבקש מבוסים לשעבר, חברי צוות ואפילו אנשים שהכרתם במטבח של העבודה או כל אחד אחר מהסביבה המקצועית שלכם, שיכתוב לכם המלצה בלינקדאין. תדגישו את התכונות שחשוב לכם שהם יכתבו בהמלצה (כמובן בהתאם לנקודת ההשקה ביניכם
).
דבר זה בונה אמינות וכאשר מעסיקים רואים מה אנשי מקצוע אחרים כותבים עליכם זה נותן להם ביטחון לגביכם ומזמין אותם ליצור עמכם קשר.
() מסיבות אלו, אל תתביישו לבקש גם שיאשרו את המיומנות שלכם.
4. בכל זאת רוצים להיות אקטיביים? יידעו את העולם שאתם מחפשים עבודה
() מצאו מישהו שפעיל בלינקדאין וגם מכיר אתכם, תספרו לו שאתם מחפשים עבודה ותשמחו אם הוא יוכל לפרסם פוסט בשבילכם, תסבירו איך זה נשמע טוב כאשר מישהו אחר ממליץ עליכם בפוסט ואפילו תנסחו לו את הפוסט! אנשים אוהבים שעושים את העבודה בשבילם וזה יגדיל משמעותית את הסיכוי שתיענו בחיוב.
() אם לא מצאתם מישהו כזה אז תפרסמו פוסט חיפוש עבודה בעצמכם, תתייגו בתגובות אנשים שאתם מכירים כמו גם אנשי ונשות גיוס כך שהפוסט יקבל חשיפה ויגיע לעיניים הנכונות.
5. רוצים להיות בליגת האלופים? תפרסמו מאמר!
אין הכוונה למאמר מקצועי המתפרסם בבלוג מקצועי אלא למאמר ענייני הנוגע לתחום הניסיון שלכם.
() חקרו קצת את התחום שלכם, ברמת הידע המתאימה ותרשמו לעצמכם הערות ותובנות שמהם תבנו את המאמר. אתם יכולים לכתוב על פיצ’ר חדש, מחלקה מסוימת, שאלות מקצועיות מראיונות עבודה ואיך פתרתם אותן נכון או אפילו מדריך קצר לבניית משהו קטן.
זה מעלה במספר רמות את האופן בו מסתכלים עליכם מבחינה מקצועית. זה מראה שאתם שוחים בחומר, מבינים עניין, משתפים ידע ומקצועיים.
() מאמר בלינקדאין נשאר תמיד בחזית הפרופיל שלכם ולא נעלם אם כתבת תגובות לפוסטים של אחרים עד שתכתבו מאמר אחר.
() מאמר בלינקדאין מאונדקס בגוגל כך שאפילו אם אנשים יחפשו מידע על התחום הזה בגוגל יש סיכוי גבוה שהם יגיעו לפרופיל לינקדאין שלכם!
ולסיום,
כאשר מישהו אחר ישמע את השם שלכם ויש ידע לקשר אתכם לתחום מסוים זה אומר שבניתם נכון את המיתוג אישי שלכם.
כאשר אנשים ממקומות שונים ומרמות ידע שונות ישמעו עליכם מכל מיני כיוונים זה אומר שהמיתוג האישי שלכם עובד בשבילכם.
זו המטרה שלנו כאן, לבנות לעצמינו מיתוג אישי חזק ומכוון לתחום בו אנחנו עוסקים כך שהוא ילך לפנינו.
()רבקה צפריר הנה מומחית למיתוג ושיווק בלינקדאין.
header.all-comments